Το ID. Buzz σταθμευμένο στην παραλία, φορτίζει σε έναν σταθμό φόρτισης. Φαίνεται το πίσω μέρος του οχήματος.
Το νέο ID. Buzz

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το νέο ID. Buzz

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μεγάλος χώρος, πολλών χρήσεων και με προοπτική για το μέλλον. Το νέο ID. Buzz είναι ένα πολυχρηστικό όχημα για όλες σχεδόν τις καθημερινές σας προκλήσεις, είτε βρίσκεστε στον δρόμο για δουλειά είτε για αναψυχή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ID. Buzz είναι πειστικά. Από το αμάξωμα μέχρι το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εδώ θα βρείτε όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά, τις διαστάσεις και τα δεδομένα απόδοσης.

Τεχνικό σχεδιάγραμμα του ID. Buzz.

Διαστάσεις, βάρος, φορτίο κ.λπ.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ID. Buzz

<b>Διαστάσεις, βάρος, φορτίο κ.λπ.<br> Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ID. Buzz</b>

Μήκος οχήματος σε mm

4.712

Μήκος οχήματος με κοτσαδόρο σε mm

4.837

Πλάτος οχήματος χωρίς εξωτερικούς καθρέφτες σε mm

1.985

Πλάτος οχήματος με εξωτερικούς καθρέφτες σε mm

2.212

Ύψος οχήματος σε mm (H3)

1.927 – 1.951

Ύψος φόρτωσης για 5-θέσιο σε mm (H4)

1.180

Εσωτερικό ύψος σε mm

Χώρος κεφαλής 1η σειρά: 1.032

Χώρος κεφαλής 2η σειρά: 1.044

Πλάτος ανοίγματος της συρόμενης πόρτας (χωρίς διαχωριστικό) σε mm

757

Κανονικό μεταξόνιο σε mm

2.989

Όγκος χώρου αποσκευών σε λίτρα

1.121 (πίσω από τη 2η σειρά καθισμάτων),

2.123 (πίσω από την 1η σειρά καθισμάτων, η 2η σειρά καθισμάτων διπλωμένη και μετατοπισμένη τέρμα μπροστά)

Μέγιστο πλάτος χώρου αποσκευών σε mm (B1, B2)

1.217 (μέγιστο πλάτος φόρτωσης μεταξύ των θόλων των τροχών: 1204)

Ύψος ακμής φόρτωσης σε mm (H2)

632

Πίσω πόρτα, Πλάτος x Ύψος σε mm

1.275 x 1.096

Ελάχιστος κύκλος στροφής σε m (W3)

11,09

Απόβαρο σε kg

2.471 με οδηγό1

Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος σε kg

3.000

4.712

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης: 
Η υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος, σήμερα

Κατάλληλο για την καθημερινότητα, δυναμικό και με ουδέτερο ισοζύγιο CO22. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του πρωτοποριακού ηλεκτρικού συστήματος κίνησης στο νέο ID. Buzz. Με μέγιστη ταχύτητα 145 χλμ./ώρα, μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τόσο από ιδιώτες όσο και από επαγγελματίες οδηγούς. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος για εξοικονόμηση χώρου, έχει μέγιστη ισχύ 150 kW. Η μπαταρία με καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh διασφαλίζει ότι μπορείτε να διανύσετε έως και 423 χιλιόμετρα3 χωρίς να φορτίσετε σε σταθμό φόρτισης. Φιλικό στο περιβάλλον, πλήρως ηλεκτρικό και ανθεκτικό, το ID. Buzz θέτει νέα πρότυπα για τα Επαγγελματικά Οχήματα Volkswagen.

Το ID. Buzz σταθμευμένο στην παραλία, φορτίζει σε έναν σταθμό φόρτισης. Μία γυναίκα στέκεται πιο δίπλα με τον σκύλο της.
  • Μπαταρία

    Γρήγορη φόρτιση, υψηλή αυτονομία και έξυπνες λύσεις φόρτισης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης στο δάπεδο του οχήματος του ID. Buzz παρέχει καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh (μεικτό: 82 kWh). Χωρίς επαναφόρτιση, μπορείτε να φτάσετε έως και 423 χιλιόμετρα3. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης για γρήγορη φόρτιση (DC) είναι έως 170 kW. Με αυτήν την ισχύ φόρτισης χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για τη φόρτιση της μπαταρίας από 5% έως 80%4. Για να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη τη φόρτιση, χάρη στο Plug & Charge5, απλά θα συνδέετε το καλώδιο φόρτισης και η φόρτιση θα ξεκινά.  Με αυτήν την τεχνολογία, τα δεδομένα επαλήθευσης ταυτότητας αποθηκεύονται μία φορά στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτό, ο σταθμός φόρτισης αναγνωρίζει αυτόματα ποιοι είστε, κάτι που είναι πολύ πρακτικό. Αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη από το 2022 και θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά μέσω ενός προτύπου με πιστοποίηση ISO, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερους σταθμούς φόρτισης Plug & Charge5 στο μέλλον. Η ισχύς για την κανονική φόρτιση (AC), για παράδειγμα σε Wallbox όπως το ID. Charger6, ανέρχεται κατά μέγιστο σε 11 kW.

  • Ηλεκτρικός κινητήρας

    Ευκίνητο και ευέλικτο. Ο καινοτόμος ηλεκτρικός κινητήρας του νέου ID. Buzz είναι ενσωματωμένος στον πίσω άξονα για εξαιρετική εξοικονόμηση χώρου και μεταδίδει κίνηση σε αυτόν. Διαθέτει μέγιστη ισχύ 150 kW, η οποία επιταχύνει το ηλεκτρικό minibus στα 100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει την εύκολη ρυμούλκηση φορτίων έως και 1.000 κιλών στον προαιρετικό κοτσαδόρο. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης καθιστά το ID. Buzz ένα πολύ ευκίνητο όχημα με μέγιστη ροπή 310 Nm που εφαρμόζεται απευθείας. Επιπλέον, το ID. Buzz έχει χαμηλό κέντρο βάρους αμαξώματος, καθώς η μπαταρία βρίσκεται πολύ χαμηλά στο λεγόμενο δάπεδο τύπου σάντουιτς. Χάρη στον μικρό κύκλο στροφής του μόλις 11,09 μέτρων, είναι επίσης εύκολο να διασχίζετε τα στενά δρομάκια του κέντρου της πόλης.

Σημείωση από Volkswagen

1.
Το αναφερόμενο απόβαρο του οχήματος περιλαμβάνει 68 kg για τον οδηγό.
2.
Στο μέτρο του δυνατού, οι εκπομπές CO2 αποφεύγονται και μειώνονται άμεσα στη Volkswagen. Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να αποφεύγουν και να μειώνουν αναλόγως. Οι εκπομπές CO2, οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν και να μειωθούν στην Volkswagen και λόγω των αντίστοιχων υποχρεώσεων στην αλυσίδα προμηθευτών, αντισταθμίζονται στο ίδιο επίπεδο από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος.
3.
Αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία υπολογισμένη στο δυναμόμετρο 1 άξονα σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής ελαφρών οχημάτων (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), στην πιο ευνοϊκή ως προς την αυτονομία έκδοση εξοπλισμού του νέου ID. Buzz Pro. Η πραγματική αμιγώς ηλεκτρική τιμή αυτονομίας WLTP μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον εξοπλισμό. Στην πράξη, η πραγματική αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, την ταχύτητα, τη χρήση εξοπλισμού άνεσης/βοηθητικού εξοπλισμού, την εξωτερική θερμοκρασία, τον αριθμό επιβατών/το πρόσθετο φορτίο και την τοπογραφία.
4.
Φόρτιση με μέγιστη ισχύ φόρτισης 170 kW DC στην παραλλαγή μπαταρίας Pro, καθώς και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μπαταρίας περίπου 23°C και κατάσταση φόρτισης έναρξης περίπου 5%, π.χ. σε έναν σταθμό Ionity.
5.
Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης πρέπει να διαθέτουν τη λειτουργία Plug&Charge.
6.
Μία προσφορά της Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).