Το ID. Buzz Cargo σταθμευμένο σε έναν σταθμό φόρτισης. Ένας άνδρας πλησιάζει με το καλωδιο φόρτισης.
Ηλεκτρική κινητικότητα

Ο στόχος μας:
Κινητικότητα που στο μέλλον δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, αλλά και βιώσιμη

Ηλεκτρική κινητικότητα

Ο στόχος μας:
Κινητικότητα που στο μέλλον δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, αλλά και βιώσιμη

Προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για το κλίμα, απαιτείται επίσης μείωση των εκπομπών CO2 στον τομέα των μεταφορών. Υιοθετούμε μία ολιστική προσέγγιση σε αυτό. Θέλουμε να καταστήσουμε την κινητικότητα πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο αποδοτική, και μάλιστα με τρόπο βιώσιμο. Το νέο ID. Buzz Cargo αποτελεί ένα καλό παράδειγμα αυτής της ολοκληρωμένης στρατηγικής μας. Από καινοτόμα ηλεκτρονικά οχήματα και έξυπνες λύσεις φόρτισης έως βιώσιμη ανακύκλωση, θέλουμε να τα προσφέρουμε όλα στους πελάτες μας μέσα από μία μόνο πηγή και χωρίς έγνοιες, προκειμένου να κάνουμε τη μετάβαση στην περιβαλλοντικά φιλική ηλεκτρική κινητικότητα πιο ελκυστική.

Λεπτομέρεια της πίσω όψης του ID. Buzz Cargo. Ένας άνδρας συνδέει το καλώδιο φόρτισης.

Ολιστική πρόταση: Σύγχρονη ηλεκτρική κινητικότητα με προσέγγιση 360°

Η κλιματική αλλαγή θέτει τεράστιες προκλήσεις για το περιβάλλον, τη φύση και την κοινωνία. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους. Θέλουμε να είμαστε μία εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 έως το 2050 και να αναλάβουμε την ευθύνη για ολόκληρο το μερίδιο της αλυσίδας αξίας των οχημάτων μας. Γιατί μόνο μέσω μίας πλήρως βιώσιμης δράσης επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Για αυτόν τον λόγο, στα πλαίσια της δικής μας προσέγγισης 360° για την κινητικότητα, θα μετατρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε συνιστώσα ουδέτερη ως προς το CO2. Από τη μεταφορά πρώτων υλών, την εφοδιαστική αλυσίδα, την παραγωγή και τη χρήση, έως την ανακύκλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο ID. Buzz Cargo. Είναι το πρώτο βαν από τα Επαγγελματικά Οχήματα Volkswagen, που αναπτύχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό όχημα, από το πρώτο σκίτσο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Γι' αυτό δεν θα παραδίδουμε το ID. Buzz Cargo μόνο με ουδέτερο ισοζύγιο CO21, αλλά θα οδηγείτε και χωρίς εκπομπές CO2 τοπικά. Για τα εταιρικά οχήματα, με τον ID. Charger Pro2 διατίθεται το κατάλληλο, προαιρετικό Wallbox για το σπίτι. Έτσι το νέο ηλεκτρικό βαν θα μεταμορφώσει την επιχείρησή σας και την κινητικότητά σας με βιώσιμο τρόπο.

 • Ο ID. Charger, το wallbox της VW.

  Έξυπνη φόρτιση στο σπίτι. 
  Με το δικό σας Wallbox

  Η ηλεκτρική κινητικότητα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα που κάνει την καθημερινή ζωή πολύ πιο βολική: τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το νέο ID. Buzz Cargo είναι εύκολο να φορτιστούν στο σπίτι. Με την υπηρεσία Home Charging Service3, ως διαχειριστής στόλου, μπορείτε εύκολα να αποζημιώσετε τους οδηγούς σας για το κόστος των εταιρικών φορτίσεων σταθμό φόρτισης του σπιτιού. Χρειάζεστε μόνο την κάρτα Charge&Fuel Card3 σε συνδυασμό με τον ID. Charger Pro2. Ένα έξυπνο, ισχυρό Wallbox που επιτρέπει, επίσης, τη χρέωση των εταιρικών αυτοκινήτων, χάρη στην καταγραφή ρεύματος με πιστοποίηση MID.

 • Το ID. Buzz Cargo φορτίζει σε έναν σταθμό. Μία γυναίκα μπροστά του κρατάει ένα tablet. Ένας άνδρας έχει συνδέσει το καλώδιο φόρτισης.

  Εύκολη φόρτιση στον δρόμο. Κινητικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη

  Το ID. Buzz Cargo κάνει την επαγγελματική σας κινητικότητα ακόμα πιο ευέλικτη. Μπορείτε να φορτίζετε το νέο ηλεκτρικό βαν όταν είναι ακινητοποιημένο, ακόμα και ενώ βρίσκεστε στον δρόμο. Για παράδειγμα, σε ένα δημόσιο σημείο φόρτισης στον αυτοκινητόδρομο, στο σούπερ μάρκετ, σε κάποιο parking ή στον δρόμο ενός πελάτη. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης για κανονική φόρτιση (AC) είναι έως 11 kW. Κατά τη διάρκεια της γρήγορης φόρτισης (DC), για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, μπορεί να χρειαστούν μόνο περίπου 30 λεπτά για τη φόρτιση της μπαταρίας από 5% έως 80%4, αν διατίθεται η μέγιστη ισχύς φόρτισης του ID. Buzz Cargo έως 170 kW. Για να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία φόρτισης, χάρη στο Plug & Charge5 συνδέετε μόνο το καλώδιο φόρτισης και η φόρτιση ξεκινά. Με αυτήν την τεχνολογία, τα δεδομένα επαλήθευσης ταυτότητας αποθηκεύονται μία φορά στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτό, ο σταθμός φόρτισης αναγνωρίζει αυτόματα ποιοι είστε, κάτι που είναι πολύ πρακτικό. Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά μέσω ενός προτύπου με πιστοποίηση ISO, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερους σταθμούς φόρτισης Plug & Charge5 στο μέλλον. Όπου δεν είναι ακόμα δυνατό το Plug & Charge5, χρησιμοποιήστε την κάρτα Charge & Fuel3 για να αποκτήσετε πρόσβαση σε συνολικά πάνω από 310.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη καθώς και στο IONITY, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχείας φόρτισης της Ευρώπης. Μπορείτε να βρείτε σταθμούς δωρεάν φόρτισης εύκολα και άνετα με την εφαρμογή Charge&Fuel.

 • Το ID. Buzz Cargo σε πλαϊνή λήψη από ψηλά. Μία γυναίκα και ένας άνδρας πλησιάζουν.

  Φόρτιση στον χώρο της εταιρείας. Μεμονωμένες λύσεις που ταιριάζουν στις μετακινήσεις σας

  Φιλικό προς το περιβάλλον, καινοτόμο και πρακτικό: Το νέο ID. Buzz Cargo διευκολύνει τη μετάβαση στη σύγχρονη επαγγελματική κινητικότητα. Ταυτόχρονα, τίθεται το ερώτημα: Ποιες λύσεις φόρτισης απαιτούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας; Με το κατάλληλο Wallbox, όπως τον προαιρετικό ID. Charger Pro2, φορτίζετε το ID. Buzz Cargo άνετα σε ώρες εργασίας ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο έξυπνος και ισχυρός ID. Charger Pro2, χάρη στην καταγραφή ρεύματος με πιστοποίηση MID παρέχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για επαγγελματικά ψηφιακά συστήματα πρόσβασης και χρέωσης. Αν η φόρτιση πρέπει να γίνεται γρήγορα γιατί το ID. Buzz Cargo είναι απαραίτητο όλη την ημέρα, για παράδειγμα για υπηρεσίες παραδόσεων, πιθανόν πρέπει να εξεταστεί η απόκτηση ενός ισχυρού σταθμού ταχείας φόρτισης. Θέλετε να φορτίζετε πολλά ηλεκτρικά οχήματα στον ίδιο χώρο και να δίνετε επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να το κάνουν; Σε αυτήν την περίπτωση, θα βοηθούσε η εγκατάσταση διαχείρισης φορτίου. Σε μεγάλους στόλους οχημάτων, η έξυπνη τεχνολογία εξασφαλίζει ότι η διαθέσιμη ισχύς φόρτισης κατανέμεται με τον βέλτιστο τρόπο σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που πρόκειται να φορτιστούν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εξοικονομηθεί το υψηλό κόστος επένδυσης για την επέκταση της σύνδεσης στο δίκτυο και να αποφευχθεί η φόρτωσή του, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση του ετήσιου κόστους που πρέπει να καταβληθεί για την υπηρεσία. Επιπλέον, η οροφή του κτιρίου της εταιρείας σας είναι αποτελεί μία ιδανική τοποθεσία για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος για την τροφοδοσία των εταιρικών σημείων φόρτισης. Έτσι, το νέο ID. Buzz Cargo δεν κινείται απλά με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αλλά συμβάλλετε μακροπρόθεσμα στην αποφόρτιση του γενικού ηλεκτρικού δικτύου καθιστώντας έτσι τον εαυτό σας πιο ανεξάρτητο από την εξέλιξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπαταρίες και ανακύκλωση: Αξιόπιστες, ανθεκτικές, βιώσιμες

Μεγαλύτερα διαστήματα επιθεώρησης, λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Σε αντίθεση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι ηλεκτροκινητήρες απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Δεν υπάρχουν εξαρτήματα που μπορεί να φθαρούν, όπως ένας οδοντωτός ιμάντας και δεν χρειάζεται να αλλάζετε λάδια. Επειδή τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το νέο ID. Buzz Cargo, έχουν σχεδιαστεί για μεγάλης διάρκειας λειτουργία, πολλοί πιθανοί πελάτες, συχνά αναρωτιούνται μόνο το εξής:

Πόσο διαρκεί η μπαταρία;
Με το νέο ID. Buzz Cargo βασίζεστε στην υψηλή ποιότητα. Για την μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, εγγυόμαστε ότι το ωφέλιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας θα είναι τουλάχιστον 70% για οκτώ χρόνια ή έως 160.000 διανυθέντα χιλιόμετρα6. Η μπαταρία διακρίνεται για την υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος. Διαθέτει, επίσης, υψηλή σταθερότητα κύκλων, χαμηλή αυτοεκφόρτιση και δεν χρειάζεται συντήρηση.

 

Ωστόσο, παράγοντες όπως ο αριθμός και ο τύπος των φορτίσεων (AC/DC), η συμμόρφωση με τα όρια φόρτισης ή οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος, επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση της αυτονομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παλιές μπαταρίες πρέπει να καταλήγουν στα απορρίμματα. Αντίθετα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά ώστε η ολιστική στρατηγική μας να καταστεί ακόμη πιο βιώσιμη. Αυτό περιλαμβάνει τις ονομαζόμενες εφαρμογές Second Life, στις οποίες χρησιμοποιούμε μπαταρίες, μετά τη χρήση τους στο όχημα, ως συσκευές αποθήκευσης ενέργειας. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στην ανακύκλωση ενός μεγάλου ποσοστού πρώτων υλών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ως εκ τούτου, έως και το 97% των πρώτων υλών για μπαταρίες, όπως το νικέλιο, ο χαλκός και το λίθιο, μπορούν ήδη να ανακτηθούν στην πιλοτική μας μονάδα στο εργοστάσιο στο Salzgitter.

Σημείωση από Volkswagen

1.
Στο μέτρο του δυνατού, οι εκπομπές CO2 αποφεύγονται και μειώνονται άμεσα στη Volkswagen. Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να αποφεύγουν και να μειώνουν αναλόγως. Οι εκπομπές CO2, οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν και να μειωθούν στην Volkswagen και λόγω των αντίστοιχων υποχρεώσεων στην αλυσίδα προμηθευτών, αντισταθμίζονται στο ίδιο επίπεδο από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος.
2.
Μία προσφορά της Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
3.
Μία προσφορά της Volkswagen Financial Services AG.
4.
Φόρτιση με μέγιστη ισχύ φόρτισης 170 kW DC στην παραλλαγή μπαταρίας Pro, καθώς και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μπαταρίας περίπου 23°C και κατάσταση φόρτισης έναρξης περίπου 5%, π.χ. σε έναν σταθμό Ionity.
5.
Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης πρέπει να διαθέτουν τη λειτουργία Plug&Charge.
6.
Στο πλαίσιο του τομέα εφαρμογής της εγγύησης και υπό τους εκεί παρατιθέμενους όρους και προδιαγραφές, η Volkswagen AG παρέχει στον αγοραστή ενός καινούριου ηλεκτροκίνητου οχήματος BEV μία εγγύηση για οκτώ έτη (ή έως 160.000 χιλιόμετρα, όποιο προκύψει πρώτο), ότι το ωφέλιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας του δεν θα πέσει κάτω από το 70%.