Το ID. Buzz Cargo παρκάρει σε μία στήλη φόρτισης.
Ηλεκτρική κινητικότητα

Ο στόχος μας: Κινητικότητα, η οποία δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, αλλά και βιώσιμη

Ηλεκτρική κινητικότητα

Ο στόχος μας: Κινητικότητα, η οποία δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, αλλά και βιώσιμη

Προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι για το κλίμα, απαιτείται μείωση των εκπομπών CO22 και στον τομέα των μεταφορών. Υιοθετούμε μία ολιστική προσέγγιση σε αυτό. Θέλουμε να καταστήσουμε την κινητικότητα καθαρότερη και πιο αποδοτική μακροπρόθεσμα και μάλιστα με τρόπο βιώσιμο. Το ID. Buzz Cargo αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για αυτήν την ενιαία στρατηγική μας. Από καινοτόμα ηλεκτρικά οχήματα και έξυπνες λύσεις φόρτισης έως βιώσιμη ανακύκλωση, θα θέλαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα πάντα σχεδόν από μία μόνο πηγή, προκειμένου να κάνουμε τη μετάβαση σε μία περιβαλλοντικά συνειδητή ηλεκτρική κινητικότητα πιο ελκυστική.

Το ID. Buzz Cargo φορτίζεται σε έναν σταθμό φόρτισης.

Η 3600  προσέγγισή μας για την ηλεκτρική κινητικότητα

Η κλιματική αλλαγή θέτει τεράστιες προκλήσεις για το περιβάλλον, τη φύση και την κοινωνία. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και θέτουμε φιλόδοξους στόχους. Θέλουμε να είμαστε μια εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 έως το 2050 και να αναλάβουμε την ευθύνη για ολόκληρο το μερίδιο της αλυσίδας αξίας των οχημάτων μας.

Διότι μόνο μέσω μίας πλήρως βιώσιμης δράσης επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Για αυτόν τον λόγο, στα πλαίσια της ολιστικής μας προσέγγισης 360° για ηλεκτρική κινητικότητα, θα μετατρέψουμε κάθε συνιστώσα ουδέτερη ως προς το CO2 , όσο το δυνατόν περισσότερο, από τη μεταφορά πρώτων υλών, την αλυσίδα εφοδιασμού και τη φάση παραγωγής και χρήσης έως την ανακύκλωση. Όπως για παράδειγμα στο ID. Buzz Cargo. Είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό βαν από τα Επαγγελματικά Οχήματα Volkswagen, το οποίο αναπτύχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό όχημα, από το πρώτο σκίτσο σχεδιασμού μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Γι' αυτό δεν θα παραδίδουμε μόνο το ID. Buzz Cargo με ουδέτερο ισοζύγιο CO21 , αλλά θα οδηγείτε και χωρίς καθόλου εκπομπές CO2 τοπικά. Για τα εταιρικά αυτοκίνητα, με τον ID. Charger Pro2 διατίθεται το κατάλληλο, προαιρετικό Wallbox για το σπίτι. Έτσι, το ηλεκτρικό αυτό βαν θα μεταμορφώσει την επιχείρησή σας και την κινητικότητά σας με βιώσιμο τρόπο.

 • Το VW Wallbox.

  Φόρτιση στο σπίτι, άνετα με το δικό σας Wallbox.

  Η ηλεκτρική κινητικότητα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο κάνει την καθημερινή ζωή πολύ πιο άνετη: τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το ID. Buzz Cargo, είναι εύκολο να φορτιστούν στο σπίτι. Με την υπηρεσία Home Charging Service3 μπορείτε εύκολα ως διαχειριστής στόλου να αποζημιώσετε τους οδηγούς σας για το κόστος των εταιρικών διαδικασιών φόρτισης στον σταθμό φόρτισης του σπιτιού. Χρειάζεστε μόνο την κάρτα Charge & Fuel Card3 σε συνδυασμό με τον ID. Charger Pro2: ένα έξυπνο, ισχυρό Wallbox που επιτρέπει επίσης την χρέωση των εταιρικών αυτοκινήτων, χάρη στην καταγραφή ρεύματος με πιστοποίηση MID.

 • Το VW ID. Buzz Cargo σε σταθμό φόρτισης.

  Κινητικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη: Άνετη φόρτιση ενώ βρίσκεστε στον δρόμο.

  Το ID. Buzz Cargo κάνει την επιχειρηματική σας κινητικότητα ακόμα πιο ευέλικτη. Επειδή μπορείτε να φορτίζετε το ηλεκτρικό αυτό βαν, όπου και όποτε σταθμεύει, ακόμα και στον δρόμο. Για παράδειγμα, σε ένα σημείο φόρτισης στον χώρο εργασίας, σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης στον αυτοκινητόδρομο, μπροστά από το σούπερ μάρκετ ή σε ένα γκαράζ. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης για κανονική φόρτιση (AC) είναι έως 11 kW. Κατά τη διάρκεια της γρήγορης φόρτισης (DC), για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, μπορεί να χρειαστούν μόνο περίπου 30 λεπτά για τη φόρτιση της μπαταρίας από 5% έως 80%4, αν διατίθεται η μέγιστη ισχύς φόρτισης του ID. Buzz Cargo έως 170 kW. Για να διευκολύνετε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία φόρτισης,  μελλοντικά, χάρη στο Plug & Charge5  θα πρέπει να συνδέετε μόνο το καλώδιο φόρτισης και θα πραγματοποιείται η φόρτιση. Με αυτήν την τεχνολογία, τα δεδομένα επαλήθευσης ταυτότητας αποθηκεύονται μία φορά στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτό, ο σταθμός φόρτισης αναγνωρίζει αυτόματα ποιοι είστε, κάτι που είναι πολύ πρακτικό. Αυτή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη από το 2022 και θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά μέσω ενός προτύπου με πιστοποίηση ISO, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερους σταθμούς φόρτισης Plug & Charge5  στο μέλλον. Όπου δεν είναι ακόμα δυνατό το Plug & Charge5, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κάρτα Charge & Fuel3 για να αποκτήσετε πρόσβαση σε συνολικά πάνω από 310.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη καθώς και στο IONITY, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχείας φόρτισης της Ευρώπης. Μπορείτε να βρείτε σταθμούς δωρεάν φόρτισης εύκολα και άνετα με την εφαρμογή Charge & Fuel.

 • Το ID. Buzz Cargo βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης.

  Φόρτιση στον χώρο της εταιρείας: Εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν στις μετακινήσεις σας.

  Περιβαλλοντικά ευσυνείδητο, καινοτόμο και πρακτικό, το ID. Buzz Cargo διευκολύνει τη μετάβαση στη σύγχρονη επαγγελματική κινητικότητα. Ταυτόχρονα, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: ποιες λύσεις φόρτισης απαιτούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας; Με το κατάλληλο Wallbox, όπως τον προαιρετικό ID. Charger Pro2, τροφοδοτείτε με ρεύμα το ID. Buzz Cargo άνετα σε ώρες εργασίας ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο έξυπνος και ισχυρός ID. Charger Pro2 χάρη στην καταγραφή ρεύματος με πιστοποίηση MID παρέχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για επαγγελματικά ψηφιακά συστήματα πρόσβασης και χρέωσης. Αν η φόρτιση πρέπει να γίνεται γρήγορα γιατί το ID. Buzz Cargo είναι απαραίτητο όλη την ημέρα, για παράδειγμα για υπηρεσίες παραδόσεων, πρέπει πιθανόν να ελεγχθεί η απόκτηση ενός ισχυρού σταθμού ταχείας φόρτισης. Θέλετε να φορτίσετε πολλά ηλεκτρικά οχήματα στον ίδιο χώρο και επίσης να προσφέρετε στους επισκέπτες δυνατότητα φόρτισης; Τότε σίγουρα θα σας βοηθήσει η εγκατάσταση διαχείρισης φορτίου. Σε μεγάλους στόλους οχημάτων, η έξυπνη τεχνολογία εξασφαλίζει ότι η διαθέσιμη ισχύς φόρτισης κατανέμεται με τον βέλτιστο τρόπο σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που πρόκειται να φορτιστούν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να εξοικονομηθούν υψηλές επενδυτικές δαπάνες για την επέκταση της σύνδεσης στο δίκτυο και να αποφευχθεί η υπερφορτωσή του, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε αύξηση του ετήσιου κόστους που πρέπει να καταβληθεί για την υπηρεσία. Επίσης, η οροφή του κτιρίου της εταιρείας σας αποτελεί ένα ιδανικό σημείο για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και για την τροφοδοσία των εταιρικών σημείων φόρτισης. Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να οδηγείτε το ID. Buzz Cargo με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και το κλίμα, αλλά να συμβάλλετε μακροπρόθεσμα στην αποφόρτιση του γενικού ηλεκτρικού δικτύου, χωρίς να επηρεάζεστε από την εξέλιξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπαταρίες και ανακύκλωση: αξιόπιστες, ανθεκτικές, βιώσιμες

Μεγαλύτερα διαστήματα επιθεώρησης, λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο και χαμηλότερο κόστος συντήρησης: Σε αντίθεση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι ηλεκτροκινητήρες απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Διότι δεν υπάρχουν εξαρτήματα τα οποία μπορεί να φθαρούν, όπως ένας οδοντωτός ιμάντας, και δεν χρειάζεται να αλλάζετε λάδια. Επειδή τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το ID. Buzz Cargo, έχουν σχεδιαστεί για μεγάλης διάρκειας λειτουργία, πολλοί πιθανοί πελάτες συχνά μπορεί να αναρωτηθούν μόνο το εξής: 

Πόσο διαρκεί η μπαταρία; Με το ID. Buzz Cargo βασίζεστε στην υψηλή ποιότητα. Για την μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, εγγυόμαστε ότι το ωφέλιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας θα είναι τουλάχιστον 70% για οκτώ χρόνια ή έως 160.000 διανυθέντα χιλιόμετρα6. Η μπαταρία διακρίνεται για την υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος. Διαθέτει, επίσης, υψηλή αντοχή κύκλων, χαμηλή αυτοεκφόρτιση και δεν χρειάζεται συντήρηση.

Ωστόσο, παράγοντες όπως ο αριθμός και ο τύπος των διαδικασιών φόρτισης (AC/DC), η συμμόρφωση με τα όρια φόρτισης ή οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση της αυτονομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παλαιές μπαταρίες πρέπει να καταλήγουν στα απορρίμματα. Αντίθετα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά ώστε η ολιστική στρατηγική μας να καταστεί ακόμη πιο βιώσιμη. Αυτό περιλαμβάνει τις ονομαζόμενες εφαρμογές Second Life, στις οποίες χρησιμοποιούμε μπαταρίες, μετά τη χρήση τους στο όχημα, ως συσκευές αποθήκευσης ενέργειας. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στην ανακύκλωση ενός μεγάλου ποσοστού πρώτων υλών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ως εκ τούτου, έως και το 97% των πρώτων υλών για μπαταρίες, όπως το νικέλιο, ο χαλκός και το λίθιο, μπορούν να ανακτηθούν στην πιλοτική μας μονάδα, στο εργοστάσιο στο Salzgitter.

Σημείωση από Volkswagen

1.
Στο μέτρο του δυνατού, οι εκπομπές CO2 αποφεύγονται και μειώνονται άμεσα στη Volkswagen. Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να αποφεύγουν και να μειώνουν αναλόγως. Οι εκπομπές CO2, οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν και να μειωθούν στην Volkswagen και λόγω των αντίστοιχων υποχρεώσεων στην αλυσίδα προμηθευτών, αντισταθμίζονται στο ίδιο επίπεδο από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος.
2.
Μία προσφορά της Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
3.
Μία προσφορά της Volkswagen Financial Services AG.
4.
Φόρτιση με μέγιστη ισχύ φόρτισης 170 kW DC στην παραλλαγή μπαταρίας Pro, καθώς και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μπαταρίας περίπου 23°C και κατάσταση φόρτισης έναρξης περίπου 5%, π.χ. σε έναν σταθμό Ionity.
5.
Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης πρέπει να διαθέτουν τη λειτουργία Plug&Charge.
6.
Στο πλαίσιο του τομέα εφαρμογής της εγγύησης και υπό τους εκεί παρατιθέμενους όρους και προδιαγραφές, η Volkswagen AG παρέχει στον αγοραστή ενός καινούριου ηλεκτροκίνητου οχήματος BEV μία εγγύηση για οκτώ έτη (ή έως 160.000 χιλιόμετρα, όποιο προκύψει πρώτο), ότι το ωφέλιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας του δεν θα πέσει κάτω από το 70%.